Rögzített fogpótlások, koronák és hidak

 

A fém kerámia koronák es a hidak alapanyaga nikkelmentes fémből készül.
A fogpótlások leplezése SOFU vagy I.P.S E. Max porcelánnal történik. A fogpótlások előkészítése után a lecsiszolt fogakat ideiglenes koronákkal látjuk el. A fogpótlások elkészítési határideje általában egy hét. Az új koronák és hidak formája művészien kidolgozott, követi az eredeti fogak karakterét és a meglévő fogak színét.

 

Lemezes (kivehető) fogpótlások

 

Ha páciensünk maradékfogazata, vagy beültetett implantátumainak száma és elhelyezkedése nem teszi lehetővé a rögzített fogpótlás készítését, akkor lemezes fogpótlásokkal tudjuk a rágó-, beszéd- és esztétikai funkciót helyreállítani. 

Ezekben az esetekben tehát a rágásból adódó terhet nem csak a fogak, hanem a nyálkahártya-csont alapzata is viseli. A lemezes fogpótlások egy vékony fém "alaplemezzel" rendelkeznek. Ez a fajta fogpótlás láthatatlan preciziós mechanikai elemekkel rögzül a koronákhoz, így elkerülhető a zavaró kapcsoknak a használata. 

A műfogakat a meglévő fogak, illetve a hídpótlás fogainak alakjával harmonizáló módon készítjük el. Természetesen a teljes fogatlanság – implantátumok beültetése nélkül – csak teljes lemezes, kivehető fogpótlással orvosolható.

 

Teleszkóp, stég

 

Amikor nagyon kevés számú fog áll rendelkezésre, de a lehetőségekhez mérten a legjobb rögzítettségű fogpótlást szeretnénk készíteni 2-2 fogra, teleszkópos elhorgonyzást választhatunk, illetve stéges megoldással biztosíthatjuk a fogpótlások jó rögzítettségét. 

A "teleszkópos elhorgonyzásnál" – mint a régi távcsövek részei – a kivehető fogpótlásba rejtetten beépítve, egymásba elcsúszó módon illeszkedő, párhuzamos részek biztosítják a rögzítettséget. 

A "stéges módszernél" pedig a két fogat, vagy implantátumot összekötő egyenes "rúd" szolgál a megtámaszkodásra. Ennek segítségével "kapaszkodik meg" a kivehető fogpótlás.

 

Kérjen időpontot most!