FogszabályzásKit ne bűvölne el egy gyönyörű mosoly?
Tagadhatatlan, hogy a szép, szabályosan álló fogaknak hatalmas szerepe van az arc esztétikájában.
Azt már talán kevesebben tudják, hogy az egymáshoz helyesen illeszkedő fogívek támogatják a rágóapparátus helyes működését.

Hogy milyen problémákat okozhat, ha fogsorunk és a harapásunk szabálytalan?
- a kuszán, torlódottan álló fogak tisztítása sokkal nehezebb, mely növeli a fogszuvasodás kialakulásának veszélyét.
- a nem szabályos fogérintkezések meggyengítik a fog tartószerkezetét, ami a későbbiekben a fogak meglazulásához és idő előtti elvesztéséhez vezethet.
- ha a két fogív nem megfelelő helyzetben találkozik, állkapocs ízületi problémák jelentkezhetnek.

 

Mikor lehet fogszabályozni?

A fogszabályozás ma már nem csak a gyerekek kiváltsága. Bár vannak eltérések, amelyek kizárólag gyermekkorban korrigálhatóak fogszabályozó készülékkel, a felnőttkori kezelések egyre nagyobb teret hódítanak

Napjainkban jellemző a fogászat egyes szakterületeinek elhatárolódása, ami egyre magasabb színvonalú ellátást jelent. Ám ha az optimális eredmény a cél, ezek a szakterületek (szájsebészet, protetika, parodontológia) szívesen működnek együtt.

Így fogszabályozó kezelés megelőzhet, vagy kiegészíthet egyes fogpótlástani, vagy szájsebészeti ellátást, és így biztosíthatók legjobb kezelési eredmények.Kivehető fogszabályzók


Gyermekkorban, tej- és vegyes fogazati időszakban (amikor a szájban tej- és maradó fogak egyaránt jelen vannak) használjuk. A fogakhoz nem rögzülnek fixen, használata kevésbé kényelmetlen. Iskola után otthon, és éjszaka kell a szájba helyezni. Számos típusa létezik, mindig egyénileg választjuk ki a legmegfelelőbbet.Fix fogszabályozók


A fix készüléket az orvos helyezi fel a fogakra, és ő távolítja el. 
Gyermekkorban és felnőttkorban egyaránt használjuk.
A szájba ragasztott készülékek között is több típus létezik, rendelőnkben a legmodernebb, és az egyik legszebb fogszabályozó rendszert használjuk.

 
 

INNOVATION C fogszabályozó rendszer

Ez a típusú készülék sokkal, lágyabb erőkkel dolgozik, mint a  hagyományos fajta, ami a páciens számára kevesebb kellemetlenséget, kisebb érzékenységet jelent a fogak mozgatása során.

Jobb száj higiénét és kényelmesebb viselést biztosít a kezelés alatt, mivel mellőzi a hagyományos rendszerekben használt gumikarikákat, amik gyakran el is színeződtek.

Az Interactive™ technológia gyorsabb és precízebb fogszabályozást tesz lehetővé.

A kezelés ideje a lágy, de folyamatos erőknek köszönhetően akár hónapokkal lerövidül.

Fém, és esztétikus változatát használjuk.

Ahogy nincs két egyforma ember, ugyanolyan variációkat mutatnak a fogazati eltérések is. Ezért egy-egy kezelés megtervezése teljesen személyre szabott.


Szívesen várunk mindenkit egy ingyenes konzultációra!

 

Elérhetőségünk: info@marident.com

Telefonszámunk:  +36 (1) 487 0518

 

A fogszabályozás menete:

Az első vizsgálatot követően állapítjuk meg, hogy milyen egyéni kezelésekre van szükség, mennyi ideig fog tartani és a pontos költségeket.

Első alkalom

  • Konzultáció
  • Állapotfelmérés, panoráma röntgen készítés

 

Második alkalom

  • A röntgenfelvételek kiértékelése
  • Alsó-felső állcsontról lenyomatvétel
  • A kezelések menetének megbeszélése
  • Kezelési terv és árajánlat készítés

 

Harmadik alkalom

  • A megbeszélt készülék átadása, a rögzített készülék ragasztása

 

Amennyiben mind a két fogív kezelésre szorul, az első készülék ragasztását követően 4-6 hét után ragasztható a második készülék.

Kérjen időpontot most!