Lézeres terápia

 

Miért tartjuk fontosnak a soft-lézer terápiát a fogászati gyakorlatunkban?

A lézerek nagyintenzitású fénye a sejtekben olyan biokémiai folyamatokat indít el, melyeknek eredménye a gyorsabb sejtszaporodó és érújraképződés, a lokális immunstimuláció az ödémák csökkenése. A sejt folyamatok és biológiai hatások nyomán felgyorsul a sebgyógyulás folyamata, szebbek lesznek a sebhegek és csillapodik a páciens fájdalma.
Rendelőnk Bilight-Opticom soft-lézer készüléket használ, mely két tartományban, a látható piros fény és az infravörös tartományban dolgozik. Előbbi a felszíni szövetekben kb. 5-10 mm mélyen nyelődik el, míg utóbbi kb. kétszer olyan mélyen fejti ki hatását, mint a piros fény.

A felületes szájnyálkahártya gyulladásos kórképeinek (nyálkahártya sérülések, herpesz, afta), fogágy-betegségek, ínysorvadás, ínygyulladások kezelésére a piros fényt használjuk. Szájsebészeti rutin beavatkozásokat (fogeltávolítás, műtéti fogeltávolítás, resectiók), követően valamint implantációk után azonnal, poszt-operatív időszakban kombinált lézerkezeléseket alkalmazunk néhány napon keresztül.
A soft-lézer terápia a fogak gyökérhártya gyulladásának és a csonthártyagyulladásoknak egyre fontosabb terápiás eszköze, aparodontális küretteknek elengedhetetlen kiegészítője.
Bilight típusú készülékek a lágylézerek kategóriában legújabb generációt és a legmagasabb színvonalat képviselik. Két alapvető egységből állnak: beépített computer által vezérelt elektronikából és egy kombinált kezelőfejből, mely mindkét terápiás tartományban működő lézerdiódát tartalmaz.

A kezelőfej összteljesítményének növelésével csökken a kezelés időszükséglete, ugyanakkor a látható lézerfény mintegy irányfényt ad az infralézernek.
A kombinált fej előnye, hogy optimálisan illeszkedik a felhasználás igényihez. A kezelőfejhez száloptikák csatlakoztathatók, mely a szájüregben való optimális elhelyezést biztosítják.

Kérjen időpontot most!