Parodontológia, "fogínykezelés"
 

Parodontológia a fogorvostudomány fogággyal, illetve annak megbetegedéseivel foglalkozó ága.Manapság nem képzelhető el minőségi fogorvosi beavatkozás a parodontológia naprakész ismerete nélkül. 
A fogágyat és környezetét érintő megbetegedések több éven-évtizeden keresztül „megbújó” módon fejlődnek ki. Sokszor egy felületes jel ínyszéli vörös csík, vérző ínyszél, ínygyulladás jelzi a folyamatot. Elhanyagolása komolyabb, mélyebb, a csontszövetet is érintő probléma kialakulásához vezet (fogágy gyulladás).

Kiemelt fontosságot tulajdonítunk annak, hogy ne csak a konzerváló fogászati munkáink és fogpótlásaink minősége feleljen meg a legmagasabb igényeknek, hanem a parodontológiai előkészítés is biztosítsa az elkészült fogpótlások és restaurációk hosszú élettartamát.

A minőségi ellátás és a hosszú várható élettartamon túl, a fogpótlások esztétikai hatása, tisztíthatósága és funkcióképessége is függ a parodontológiai előkészítés helyességétől.

Szubgingivális depurálás: Az íny alatt elhelyezkedő fogkövek, melyek az íny gyulladását és a mélyebb szövetek (csont) károsodását okozzák speciális technikával, kézi műszerekkel helyi érzéstelenítésben távolítjuk el.

Kürett, parodontális kürettázs: eredetileg a fog nyaka körül magasan rögzült tapadó és záró réteg újra feszesítésére, a foggyökér melletti tasakokban található lerakódások és reparatív szövetek eltávolítását célzó eljárás.

Antibakteriális átöblítés után helyi gyógyszeres pakolással látjuk el az érintett területeket, melynek eredménye a gyulladásmentes íny.

Parodontális sínezés: A fogágyban lezajlott betegségek (fogágygyulladás és csontlebomlás) után, a fogakat tartó szerkezet támaszát veszti, legyengül. 

Ilyenkor, több fog egymáshoz rögzítése össze sínezése biztosítja a kielégítő eredményt hosszú távon.

Kérjen időpontot most!