Szájhigiénés kezelések
 

Az optimális szájhigiéne kialakítása és fenntartása elengedhetetlen feltétele az ápolt megjelenésnek, egészséges életnek. A megfelelő fogmosási technikák és a fogselyem rendszeres használata ellenére is gyakran alakul ki elszíneződés a fogzománcon, és a nehezen hozzáférhető helyeken fogkőlerakódás jelenhet meg. Az elszíneződés és a fogkő otthoni szájápolás segítségével már nem távolítható el.


A fogkő, az el nem távolított foglepedékből alakul ki azáltal, hogy mészsók épülnek be a főleg baktériumokat és anyagcseretermékeiket tartalmazó felrakódásba.

A professzionális szájhigiénés kezelés megszünteti a fennálló problémákat, másrészt hatékonyan megelőzi kialakulásukat. Egyénileg 3-6 havonta javasolt ezen a kezelésen részt venni, a fennálló rizikótényezőktől függően (dohányzás, kávéfogyasztás, nyál egyéni összetétele, fogkőképződés mértéke, fogtorlódás, stb.).A kezeléshez tartozik a fennálló szájápolási hiányosságok felmérése és a hatékonyabb otthoni technikák kifejlesztése. A következő lépés a korszeru ultrahangos depurálás, melynek során az elkövesedett képződményt, a zománc megsértése nélkül, hatékonyan eltávolítjuk. Az ultrahang-frekvencián rezgő depurátorfej szinte lerobbantja a fogfelszínről az elmeszesedett depozitumokat. A fogkőleszedést követően, körkefével és gumipolírozóval simára tisztítjuk a zománcfelszínt, így hosszabb időre kiiktatjuk a plakk-retenciós tényezőket.A fogzománcra felrakódott elszíneződéseket fájdalommentes intraorális homokfúvó készülékkel távolítjuk el. Az eljárás lényege, hogy a frissítő citromaromával ízesített levegő/bikarbonát keveréket, vizes spray formájában a fogfelszínre fúvatjuk. A homokfúvó a fog keményszöveteire ártalmatlan és rendkívül precízen kiiktat minden felrakódást és elszíneződést, még a hozzáférhetetlen fogközökből is. Ahol már fennáll a fogágybetegség, az alapkezelés kiegészül extra elemekkel: antibiotikumos tasakfeltöltés, fluoridos kezelés, fogíny alatti fogkő eltávolítása kürettálással stb. Ezek a speciális kezelések elérhetők rendelőinkben.

Kérjen időpontot most!