Szaktanácsadás

 

Kérjük, hogy a sebészi beavatkozás sikeres gyógyulása végett olvassa el a műtét utáni teendőkre vonatkozó tanácsainkat!
Műtét után behelyezett géztampont kérjük 1 óra után távolítsa el!
A műtéti területet NE szívogassa, NE öblögesse a műtét napján!

Kérjük a műtéti területet kívülről hűtse az általunk biztosított hűtőtasakkal! A műtét után minimálisan javasolt hűtési időtartam min. 4 óra! A műtéti terület gondos hűtése csökkenti a helyi ödéma kialakulásának esélyét. A hűtőtasakot ismételten visszahűtheti otthoni hűtőszekrényében, illetve helyettesítheti mélyhűtött termékekkel (pl.: zöldborsó), amelyet egy törülközőbe csavarva javaslunk felhasználni! Fontos, hogy NE használjon vizes borogatást, ugyanis az elősegítheti az ödémaképződést!

A műtétet követő 48 órában kérjük, amennyiben teheti, NE feküdjön, hanem lehetőleg inkább ülő testhelyzetben pihenjen! Ez az éjszakai pihenésre is vonatkozik, amire 2-3 párnával a fej megemelését javasoljuk kb. 45 fokos testhelyzetig.

A műtétet követő időszakban különösen fontos a gondos szájápolás. Az ápolatlan, nem kellően tisztán tartott szájüregben kialakuló plakk ugyanis bakteriális eredetű, amely a friss műtéti sebet elfertőzheti, ezzel veszélyeztetve a sebészi beavatkozás sikerét!


Kérjük, hogy az általunk biztosított posztoperatív szájhigiénés csomagot az alábbiak szerint használja:

  • Használja a fogselymet!
  • Használja az interdentális kefét!
  • Mossa meg fogait a normálisan használt fogkeféjével és a Meridol fogkrémmel!
  • Tisztítsa meg nyelvét a nyelvtisztító kefével!
  • Óvatosan tisztítsa meg a műtéti területet a puhaszőrű sebtisztító kefével!
  • Öntsön a Meridol szájvízből a mérőkupakba, majd ezzel a mennyiséggel öblögessen 1 percen át! A szájvizet NE öblítse ki csapvízzel!

 

A műtétet követő 1 hétben javasolt a napi 3 alkalommal a fenti protokoll végrehajtása!
Az étkezés tekintetében javasoljuk, hogy tejtermékeket (pl.: joghurt, kefír, sajt) ill. tojásos ételeket lehetőség szerint NE fogyasszon!
Kérjük, hogy a kezelőorvos indikációja alapján javasolt gyógyszereket pontosan szedje!

Az Ön számára javasolt antibiotikum: C.Dalacin C 300mg 4x1

Fontos! Az antibiotikumot kúraszerűen kell alkalmazni, ellenkező esetben többet árt mint használ! Kérjük, hogy a teljes doboz tartalmát szedje be, ami egy 4 napos kúrának megfelelő mennyiség!

Az Ön számára javasolt fájdalomcsillapító: T.Apranax 550mg 3x1

Mivel a tabletta fájdalomcsillapító hatása mellett gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is bír ezért javasolt min. 3 napig történő használata! Panaszmentesség esetén további szedése NEM szükséges!

 

A sebészi beavatkozást követően szükséges lehet szoftlézer terápia alkalmazása az operált területen. A szoftlézer terápia fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, immunserkentő tulajdonságai mellett a gyógyulást is lényegesen elősegíti!
Javasolt a műtétet követő 1 héten kalcium pezsgőtabletta fogyasztás (pl. Ca-Sandoz) meggátolandó a helyi ödémaképződést!
varratok eltávolítása a műtétet követő 7-10 napon belül szükséges. Az esetleges varratvesztések általában nem jelentenek problémát!


A sikeres műtétet követően a sikeres gyógyuláshoz elengedhetetlen az orvos és a páciens együttműködése. Ezen együttműködéshez gyűjtöttük össze az ajánlásainkat, melyek betartásával megteremthetjük a feltételeket a panasz- és szövődménymentes gyógyuláshoz!

Kérjen időpontot most!